Specialister på auktioner

Om auktionsfirma Toveks Auktioner AB

Toveks Auktioner AB är ett familjeföretag som har funnits i 30 år. Därmed är vi en av de äldsta auktionsfirmorna i landet. Hösten 1998 ombildades firman till AB med Inge Tovek och Martin Tovek som ägare. Tidigare har Toveks Auktioner drivits som enskild firma. Företaget har idag 12 anställda och kontoret ligger i Ätran i Halland.

Vi utför uppdrag inom Industri-, Maskin-, Sågverk-, Trä/Snickeri-, Mekanisk Verkstad-, Bil-, Restaurang-, Kreatur-auktioner samt dödsbon. Maskinbörsen, med ca 40 st konkursbon, äger rum 2 gånger om året i Ätran, och här går allt ifrån mekaniska maskiner, snickerimaskiner, lantbruksmaskiner, entreprenadmaskiner, fordon, verktyg, affärsinredning, kontor till specialinlämningar från polis och kronofogdemyndighet under klubban. Maskinbörsen är idag, med en omsättning på ca 25 000 000 kr och med cirka 10 000 köpare från hela världen, Nordens största auktion.

Vi har uppdragsgivare i hela Sverige däribland ca 80 konkursförvaltare och advokatbyråer, polismyndigheter, kronofogdemyndigheter, finansbolag och banker. Utöver detta återfinns även vissa uppdragsgivare i Danmark, Tyskland med flera. Det gör oss mycket konkurenskraftiga jämfört andra auktionsfirmor.

Vår policy i företaget är enkelhet, noggrannhet och tillmötesgående.

Vår personal är kunniga och pålitliga, vilket har bidragit till det faktum att vi idag är Sveriges största auktionsfirma.

Vår marknad sträcker sig över hela Europa med koncentration på Sverige.

 

Marknadsföring

Toveks Auktioner har idag ett kundregister på över 100 000 företag och privatpersoner. Dessa kunder är sorterade efter vilken bransch de tillhör. Detta innebär att vi på ett effektivt sätt kan bedriva en riktad marknadsföring mot rätt målgrupp. Utskick till kunder görs dels genom traditionell post men även genom mail samt vår webbsida.

Utöver dessa utskick går vi även ut i dagspressen och annonserar. ATL och Dagens Industri är två tidningar som vi ofta syns i. Vi annonserar även i lokal massmedia kring staden där auktionen hålls.

Välkommen till Toveks Auktioner - En auktionsfirma du kan lita på, igår, idag och i framtiden!